500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Glukozamin Neye İyi Gelir?

16-12-2022 12:40
Glukozamin Neye İyi Gelir?

Glukozamin Neye İyi Gelir?

Glukozamin (glucosamine), eklem dokularındaki ağrıları azaltılmasına yardımcı olarak vücudun hareketliliğini sağlayan ve eklemlerin arasındaki kayganlığın artırılmasını destekleyen bir bileşendir. Glukozamin, güçlü doğal anti-inflamatuar (iltihap önleyici) ve anti-aging (yaşlanmayı önleyici) özelliklere sahiptir. Kıkırdak dokunun elastikiyetini, sağlamlığını ve dayanıklılığını destekler.

Dejeneratif eklem rahatsızlıkları, kıkırdak doku rahatsızlıkları, eklem romatizması, romatoid artrit (iltihaplı eklem romatizması), osteoartrit( kireçlenme), ankilozan spondilit, menisküs, incinme ve burkulma gibi durumlarda kullanımı uzmanlar tarafından tavsiye edilir (1). Bunların yanında yeni başlamış bel ve boyun fıtıklarında da glukozamin kullanımı tavsiye edilir. Glukozamin (glucosamine), fıtık bölgelerindeki kıkırdak dokusunun güçlenmesine katkı sağlayarak fıtığa olan baskının azalmasına ve yeni fıtıkların oluşmasının önlenmesine yardımcı olur. Glukozamin, uzun süreli kullanıldığında eklemlerdeki bozulmayı yavaşlatmaya yardımcıdır,

ayrıca kronik iltihaplanmada azalma ve sindirim sağlığının iyileştirilmesi gibi reçeteli ağrı kesicilerin yapamadığı diğer faydaları da olabilir. Glukozamin takviyesi kullanmanın sonuçları kişiden kişiye farklılık gösterebilir ancak uzun süre bu takviyeyi kullanmış olan bazı kişiler glukozaminin; ameliyattan kaçınmalarını ve ilaç kullanımını azaltmalarını veya ortadan kaldırılmasını sağlayan ağrı hafifletici bir ürün olduğunu bildirmişlerdir. (2) Glukozamin takviyesi, tek başına kullanıldığında, herkese yardımcı olacak bir “tedavi” değildir. Ancak bilimsel araştırmalar, glukozamin'in, özellikle eklem iltihabı ile uğraşan birçok kişiye yardımcı olabileceğini göstermiştir. (3)

Glukozamin (glucosamine) içeren en kapsamlı çalışma olarak kabul edilen Glukozamin Artrit Müdahale Denemesi (GAIT); sekiz hafta boyunca kullanılan glukozamin ve kondroitin sülfat kombinasyonunun, yüksek miktarda eklem ağrısı olan katılımcılarının çoğunda kayda değer bir rahatlama sağladığı bulunmuştur. Glukozamin kullanımında, eklemlerde orta-şiddetli diz ağrısı ile ilişkili birçok olumlu gelişme deneyimlenmiştir. (4)

Glukozaminin klinik olarak geniş alanda kullanımı mevcuttur. Eklemlerdeki kıkırdak yapısını oluşturmaya destek olma ve kayganlaştırıcı özelliği sayesinde spor ve atletizm faaliyetlerinde kullanımı büyük ilgi görmektedir. Glukozaminin demir iyonları ile güçlü şelatlanma etkisi sayesinde antioksidan aktiviteye sahip olduğu görülmüştür. Deneysel çalışmalar, glukozaminin kolesterol miktarını azaltmaya yardımcı ve kardiyovasküler hastalıklara karşı olumlu bir destek olabileceğini göstermiştir. (4)

biomet ürünleri

Ayrıca, sinir sistemi problemleri, böbrek rahatsızlıkları, migren, cilt yaralanmaları gibi geniş kapsamlı hastalıkların tedavisinde glukozaminin yarar sağladığı öne sürülmektedir. (5) Glukozamin (glucosamine) çoğu insanda herhangi bir yan etki veya risk olmaksızın; yaşlanma belirtileriyle savaşmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek için uzun süre boyunca güvenle kullanılabilir. Glukozamin faydaları için bu yazımızı okuyun.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.