500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Yüzdeki Kolajen Nasıl Artar?

20-12-2022 11:11
Yüzdeki Kolajen Nasıl Artar?

Yüzdeki Kolajen Nasıl Artar?

Tüm vücudunuzun üçte birini oluşturan kolajen, aynı zamanda vücudunuzda en çok bulunan proteindir. Dokuları bir arada tutmaya yarayan bu protein; kemik, kıkırdak, lif, eklem ve derinizin temel yapı taşıdır.

Vücudunuzda farklı tipte kolajenler bulunur. 4 farklı tipte bulunan kolajenlerin %90'ı Tip 1 kolajendir.

  • Tip 1 kolajen; deri, kemik, tendon, fibröz kıkırdak ve diş yapısında bulunur.
  • Tip 2 kolajen; eklemlerde bulunan elastik özellikli kıkırdaklarda bulunur.
  • Tip 3 kolajen; kas, organ ve damarların yapısında bol miktarda vardır.
  • Tip 4 kolajen; cildinizin katmanlarında filtrasyona yardımcı olmak amaçlı bulunur.

Yaşınız ilerledikçe vücudunuzda üretilen kalojen hem azalır hem de kalitesi düşmeye başlar. Bunun neticesinde cildiniz esnekliğini kaybeder ve kırışıklıklarınızda artış başlar. Kıkırdak dokusunda zayıflama ve eklem problemleri diğer oluşabilecek olumsuz sonuçlarıdır.

Kolajen Nasıl Artar?

Doğal yollarla ve takviye ürünlerle vücudunuzdaki ve yüzünüzdeki kolajen miktarını arttırabilirsiniz. Kolajen üretiminde C vitamini önemli rol oynar. C vitamini açısından zengin besinlerle beslenmek kolajen sentezi için önemlidir. Aynı zamanda bakır minerali kolajen düzenlenmesinde görev aldığı için bakır bakımından zengin gıdaların yeterli miktarda tüketilmesi gerekir. Balıktan elde edilen kolajenler cildiniz, sığırdan elde edilen kolajenler ise kemik ve eklemleriniz için çok değerlidir.

Kolajen takviyesinde dikkat edilmesi gereken bir konu ise hangi tip kolajen takviyesi alınacağının doğru bir şekilde belirlenmesidir. Cildinize, saçınıza, tırnağınıza ve tendonlarınıza destek için kullanacaksanız tip 1 ve tip 3 kolajen karışımlarını, eklemlerinizi desteklemek için kullanacaksanız tip 2 kolajen takviyelerini kullanmanız önemlidir.

Bir diğer önemli konu ise kullanacağınız kolajen miktarının doğru ayarlanmasıdır. Kullanılan miktarın elde edilen sonuçları doğrudan etkilediğini unutmayın. İdeal kullanım 2-2.5 gram üstünde doz almak ve hidrolize, peptid kolajenler kullanmaktır. Eğer doğal kolajen tozlarını veya haplarını kullanacaksanız da 6-10 gramlık dozların kullanılması önem taşımaktadır. Düşük molekül ağırlığı olan kalojenler vücutta daha çok emildiği için 3000 dalton civarında moleküler ağırlı olan kolajenler tercih edilmelidir.

Yüzdeki Kolajen Nasıl Artar?

Kolajenler yüz bölgesindeki yaşlanmalara karşı önemli rol oynarlar. Alacağınız kolajen takviyesi ile cilt esnekliğiniz artar ve cildinizin nem dengesi düzelir. Bu sayede cildinizdeki kırışıklar önlenir, yaşlanma karşıtı etkisi ortaya çıkar ve daha genç bir görünüm sağlanmış olur. Kolajenin bu özellikleri düşünüldüğünde yüz için sıklıkla başvurulan bir takviye olduğu söylenebilir.

Bu anlamda ilk başvurabileceğiniz etkili yöntem önceki kısımda bahsedilen tablet formunda takviye kolajen alımı ile sağlanabilir. Alınan tablet formundaki takviyeler ile hem vücudunuzdaki hem de yüzünüzdeki kolajen miktarını artırabilirsiniz.

Bunun dışında serum formundaki kolajen takviyeleri doğrudan yüz bölgesine uygulanabilir. Bu sayede cildinizin sağlıklı ve genç bir görünüm kazanması sağlanabilir.

Yüzünüzdeki yaşlanmaya karşı kolajen artırımını sağlayan bir diğer yöntem ise retinoid içeren losyon ve kremlerin kullanılmasıdır. Retinoidler A vitamininden elde edilen bileşiklerdir. Kolajenleri arttırıcı özelliğe sahip olan retinoid içerikli kremler ile cildinizindeki kırışıklıkları ve güneş lekelerini azaltabilirsiniz.

Kaynakça

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/about-face
https://www.medicalpark.com.tr/kolajen/hg-2367
https://www.florence.com.tr/kolajen-takviyesi

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.