500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Tip 2 Kolajen

19-12-2022 16:40
Tip 2 Kolajen

Tip 2 Kolajen Nedir?

tip 2 kolajen

Sağlık ile ilgili konularda isminden sık sık söz ettiren kolajenler; insan vücudunda hareket etmeyi sağlayan kemik, kıkırdak ve iskelet sisteminde bulunan proteinler olarak tanımlanabilmektedir. Özellikle ileri yaşlarda ortaya çıkma ihtimali bulunan; kemik, kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının giderilmesine yardımcı olan kolajenlerin 19 farklı tipi bulunmaktadır. Eklem ve kıkırdak rahatsızlıklarıyla birlikte; cilt sorunları, saç ya da tırnak sorunları gibi rahatsızlıkların giderilmesinde de oldukça önemli bir rol oynayan kollajen tip 2; günümüzde tip 2 kollajen tablet ya da kollajen tip 2 içeren ilaçlar sayesinde vücuda kolay bir şekilde alınmaktadır. Hem cilt sorunlarının hem de kıkırdak ve eklem rahatsızlıklarının giderilmesi için yardımcı olan ve bu açıdan tip 1 kolajene benzeyen tip 2 kolajen takviyesi kesinlikle alanında uzman kişilerin kontrolü altında kullanılması gereken bir takviyedir.

Tip 2 Kolajen Hangi Besinlerde Bulunur?

Tip 2 kollajen cilde faydaları ile bilinen bir kolajen türüdür. Özellikle kıkırdak doku, cilt, tırnak ve saç ile ilgili rahatsızlıkların giderilmesine yardımcı olan tip 2 kollajen kullananlar tarafından olumlu geri dönüşümler almaktadır. Tip 2 kolajen genellikle et ve soya içeren besinlerde yoğun miktarda bulunmaktadır. Tip 2 kolajen içeren besinleri detaylı olarak incelemek gerekirse;

  • Sığır, dana, tavuk, hindi, öküz vb. gibi hayvanların genellikle kemik ve sakatat bölümlerinde yoğun miktarda tip 2 kolajen bulunmaktadır.
  • Et ürünlerinin yanı sıra; portakal, ananas, limon, mandalina vb. gibi içerisinde bol miktarda C vitamini içeren meyvelerde de yüksek miktarda tip 2 kolajen bulunmaktadır.
  • Elma, çilek, vişne ve kiraz gibi içerisinde yoğun miktarda likopen maddesi içeren meyvelerde ve özellikle kırmızı biberde de yine bol miktarda tip 2 kolajen bulunmaktadır.

Tüm bu besinlere ek olarak; zeytin, sarımsak, soğan, balık çeşitleri, havuç, turuncu sebze çeşitleri, lahana, ıspanak, domates, pancar, kemik ve paça çorbaları da tip 2 kolajen içeren besinler arasında yer almaktadır.

Tip 2 Kolajen Ne İşe Yarar?

İnsan vücudu için oldukça önemli bir protein çeşidi olan tip 2 kolajen faydaları birçok farklı şekilde ortaya çıkmaktadır. Tip 2 kollajen cilt ve tırnak sorunlarının giderilmesinde oldukça önemli bir değere sahiptir. Tip 2 kolajen; kıkırdak dokularda yer alan protein miktarının yaklaşık olarak %55’ini oluşturmaktadır. Eklem kıkırdak dokularında ise tip 2 kolajenler ise %80 gibi bir oranda bulunmaktadır. Ayrıca tüm bunlara ek olarak sırt, boyun ve çene gibi eklemlerin desteklenmesine de yardımcı olmaktadır. Her yaştan kişiler için uygun olan bu proteinler daha sağlıklı bir yaşam için gereklidir.

Kaynakça:

  • Disease-Modifying Effects of a Novel Cathepsin K Inhibitor in Osteoarthritis: A Randomized, Placebo-Controlled Study.
  • Activin Type II Receptor Ligand Signaling Inhibition After Experimental Ischemic Heart Failure Attenuates Cardiac Remodeling and Prevents Fibrosis.
  • Quantification of intratumoral collagen and elastin fibers within hepatocellular carcinoma tissues finds correlations with clinico-patho-radiological features.

We Collagen

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.