500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Okaliptus Yağı Nedir?

19-12-2022 16:00
Okaliptus Yağı Nedir?

 

Okaliptus Yağı Nedir?

Okaliptus yağı, kozmetikten sağlığa birçok alanda sıklıkla kullanılan bir yağdır. Bitkisel kökenlidir. Doğal ortamı Avustralya olan okaliptus bitkisinin yağıdır. Birçok şekerlemede, çeşitli kozmetik ürünlerinde kısacası sayısız üründe karşımıza çıkar.  Türkiye’de son yıllarda popüler olsa da hala ne için kullanıldığını, ne işe yaradığını merak eden insanların sayısı fazladır.

okaliptus

Okaliptus Yağı Ne İçin Kullanılır?

Okaliptus yağı birçok farklı alanda kullanılan bir üründür. Fayda ettiği birçok alan bulunmaktadır. Örnek vermek gerekirse, özellikle mevsim geçişleri döneminde ortaya çıkan enfeksiyonların sebep olduğu burun tıkanıklıklarına karşı,  ciltteki buruşukluk, leke ve sivilce sorunlarına karşı, bağırsak parazitlerine karşı, dişlerdeki çürümeye karşı, yüksek ateşe karşı ve eklemlerdeki ağrılara karşı kullanılabilir.

Okaliptus Yağı Ne İşe Yarar?

Okaliptus yağı birçok sağlık problemine karşı kullanılmaktadır. Özellikle günümüzde insanların çok büyük kısmının muzdarip olduğu eklem problemlerine karşı son derece faydalıdır. Eklemlerde yaşanan problemler yaşın ilerlemesi nedeniyle ya da darbeye veya aşırı yoğunluğa bağlı olarak görülebilmektedir. Okaliptus yağı, her durumda eklem ağrılarına iyi gelmektedir. Ağrı hissedilen eklem bölgesine birkaç damla damlatılarak masaj yapıldığında,  Ağrı hafifleyecektir. Ayrıca, okaliptus yağını, suya karıştırarak banyo yaparken de kullanabilirsiniz.  Okaliptus yağı faydaları tabii ki eklem ağrıları ile sınırlı değildir. Soğuk algınlığına karşı da en etkili bitkisel yağlar arasında yer alır. Örnek vermek gerekirse, soğuk algınlığı nedeniyle sürekli balgam birikmesi sorunu yaşıyorsanız, okaliptus yağı ile göğsünüze masaj yapabilirsiniz. Düzenli olarak masaj yapılmasından sonra, balgamın ciddi şekilde azaldığını göreceksiniz.

Okaliptus Yağı Neye İyi Gelir

Okaliptus yağı, mucizevi bir üründür ve sağlığa birçok farklı yönden fayda sağlamaktadır. Bu yüzden, okaliptus yağı neye yarar sorusunun tek bir cevabı değil birçok cevabı vardır. Bu yağdan yararlanılabilecek alanlar arasında kas ağrıları, soğuk algınlığı nedeniyle ortaya çıkan problemler, cilt problemleri, iltihapla bağlantılı problemler sayılabilir.

Okaliptus yağı faydaları ve kullanımı deyince akla ilk gelecek alanlardan birisi enfeksiyonlar ve ateşli hastalıklardır. Okaliptus yağı ağrı düşürücü etkiye sahiptir. Koltuk altına ve başa yerleştirildiğinde vücudu serinletir ve böylece ateşin düşmesini sağlar.

Antibakteriyel olması nedeniyle mikrop kırıcı bir özelliği vardır.  Bu da vücudun çeşitli yerlerinde ortaya çıkan iltihaplara ve enfeksiyonlara karşı kullanılabileceğini gösterir. Hatta dişlerde ve diş etlerinde ortaya çıkan iltihaplara karşı bile kullanılabilir. Hatta diş macunu, ağız gargarası vb. diş sağlığı ürünlerinin içine bakıldığında da okaliptustan faydalanıldığı görülecektir.

Ayrıca okaliptus yağı, bağırsaklara da faydalı olmaktadır. Bağırsakta ortaya çıkan bakteriyel enfeksiyonları ve parazitleri yenmeden oldukça etkilidir.

Okaliptus yağının kullanımı konusunda dikkat etmeniz gerekense, direkt olarak içmemeye özen göstermektir. Okaliptus yağı, damlatma veya koklama yöntemiyle kullanılabilir. Eğer ağrı vb. durumlar varsa ağrının bulunduğu yere masaj yapılabilir. Nefesle ilgili sorunlar varsa kokusunu içine çekme yöntemi kullanılabilir. Okaliptus yağını içmek gereken durumlar da olabilir. Özellikle enfeksiyon vb. durumlarda okaliptus yağının vücuda girmesi gerekebilir. Fakat bu durumlarda da çay içer gibi direkt olarak içilmemelidir. Yapılması gereken, bir su bardağına beş damla kadar okaliptus yağı damlatmak ve ve daha sonra içmektir. Suyun ılık olmasına da dikkat edilmelidir çünkü okaliptus yağı ılık suda daha iyi çözünen bir yapıya sahiptir.

biomet ürünleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.