500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Mentol Nedir?

19-12-2022 15:59
Mentol Nedir?

Mentol Nedir?

mentol

Günümüzde birçok sakızda, şekerde, kozmetik ürünlerinde ve hatta kimi sigaralarda kullanılan mentol bir terpenoiddir.  Uzun ve kristal bir yapıya sahiptir. Dokunulduğunda yağsı bir his verir ve oda sıcaklığında kimyasal hali katı olan bir moleküldür.  Farklı türleri olmakla birlikte genelde keskin bir kokuya sahiptir.

Mentol Ne İşe Yarar

Mentol genellikle ferahlık verici etkisi nedeniyle kullanılır.  En büyük özelliği nefesi açması ve insana rahatlık vermesidir. Sakızlar ve şekerlerde aroma olarak kullanılır. Bunun yanında mendillerde güzel bir koku vermesi amacıyla mentolden yararlanılır.  Ayrıca, boğazda hissedilen hafif ağrılara, tahrişlere de iyi gelmektedir. Günümüzde kullanılan çoğu öksürük şurubunda mentol bulunmaktadır. Hatta, yağı da oldukça faydalıdır. Özellikle güneş çarpması sonrasında hissedilen ateş yüksekliği, bulantı vb. durumlara karşı etkili olmaktadır. Ayrıca, çeşitli diş macunlarında ve ağız temizliği için kullanılan ürünlerde ağza güzel bir koku vermesi ve temizliği sağlaması amacıyla kullanılmaktadır.

Mentol, faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazladır. Eklem ağrılarına karşı da oldukça etkilidir. Burkulma vb. durumlarda da kullanılır çünkü soğutucu bir etkiye de sahiptir ve bu da ağrının şiddetinde bir hafifleme hissedilmesini sağlar. Etken madde olarak mentol kullanılan kremleri ya da spreyleri ağrılı eklem bölgelerine sürmeniz ciddi bir hafifleme sağlayacaktır. Böylece ağrı kesici haplar ya da şuruplar kullanmaya gerek kalmadan sadece mentol ile bir rahatlama yaşayabilirsiniz.

Mentolün faydalı etkilerinden en çok yararlanan insanlar şüphesiz astım hastalığından muzdarip kişilerdir. Astım, nefes almayı zorlaştıran kronik bir rahatsızlıktır. Nefes açıcı özelliği sayesinde mentol astım hastalarına oldukça iyi gelmektedir. Daha rahat şekilde soluk alıp vermeyi sağlar.  Ayrıca, yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğu için astım hastalarının daha sakin kalabilmelerini de sağlar. İltihap önleyici bir yapıda olduğu için tıkanıklığı da giderir.

Özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan solunum yolu enfeksiyonlarına  karşı da mentolden yararlanılabilir.   Burundaki tıkanıklığı gidermekte oldukça başarılıdır. Ayrıca, boğazdaki tahriş hissini hafifletir. Anti enflamatuar bir yapıya sahip olduğu için sürekli olarak öksürme hali nedeniyle ortaya çıkabilecek boğaz iltihaplarına karşı faydalıdır.

Mentol içeriği krem halinde kullanıldığında da vücuda ciddi şekilde fayda etmektedir. Cilt üzerindeki etkileri oldukça güçlüdür. Mentol içeriğine sahip kremler kullanıldığında ciltte çeşitli yerlerde çıkan sivilce, akne vb. yapılar kurur ve cilt eski sağlığına kavuşur. Ayrıca, topuklarda yer alan çatlaklara da iyi gelmektedir. Mentol içerikli kremden sadece bir tutam alınıp topuğa sürülüp bir süre beklendiğinde bile çatlakları büyük oranda azalttığı görülecektir. Düzenli uygulamanın gerektiğini unutmayın.

 

biomet ürünleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.