500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Likit (Sıvı) Glukozamin Nedir?

16-12-2022 11:12
Likit (Sıvı) Glukozamin Nedir?

Likit (Sıvı) Glukozamin Nedir?

Diyetle alınan besinler katı ve sıvı olmak üzere ikiye ayrılır. Katı olan diyet ajanları sıvılarla birlikte alındığında daha kolay sindirilirler. Sindirim sırasında ağızda tükrük ve midede pepsin gibi enzimler salgılanarak sıvı ortamlar hazırlanır ve bu ortamlarda katı gıdalar mekanik olarak büyük oranda parçalanır. Daha sonra ise bu sıvı içerik, bağırsaklarda bağırsak endokrin hücreleri ve pankreas tarafından salgılanan enzimce zengin sıvılar tarafından parçalanarak sindirilir. Bu sindirim sırasında çok sayıda monmer bulunduran polimer yapılar en küçük birimler olan monomer yapılara ayrılır. Bu ayrılma sırasında vücutta belli miktarda enerji ve zaman harcanmaktadır. Glukozamin haplarının sindirimi sırasında açığa çıkan sodyum ve potasyum iyonları kan basıncının ve tansiyonun artmasına sebep olurlar.

Ağız yolu ile alınan glukozamin (glucosamine) bulunduran bir hapın yapısında kondrotin sülfat ve hiyalüronik asit bulunmaktadır. Bu moleküller ise uzun monomer birimlerinden oluşan polimer yapılar demektir. Bu kompleks moleküller bulundurdukarı kimyasal gruplara göre ağız, mide ve bağrsaklardan salgılanan enzimlerce dimer ve monomer birimlere ayrılırlar. Bu ayrılma sırasında da büyük miktarda enerji ve enzim harcanmaktadır. Bu da vücut için depolanan enerjinin kullanımı demektir. Glukozamin hapları, glukozamin polimerlerinin sodyum ve potasyum tuzlarıdır. Bu tuzların sindirimi sırasında açığa çıkan sodyum ve potasyum iyonları hücrelerdeki sodyum-potasyum pompalarını etkileyerek kan basıncının ve dolayısıyla tansiyonun artmasına sebep olurlar. Bu sebeplerden dolayı glukozamin gıda takviyelerini alanlar glukozamin monomerlerinden oluşan sıvı takviyeleri tercih etmelidirler.

Bir diğer konu ise, glukozamin (glucosamine) haplarında mikrobiyal bozulmaları önlemek için anti-mikrobiyal ve oksitlenmeleri engellemek için anti-oksidan ajanlar katkı maddeleri olarak kullanılmasıdır. Bunlar da çok çeşitli metabolik bozukluklara ve yan etkilere sebep olabilmektedirler. Likit (sıvı) gıda takviyelerinde yan etkilere sebep olabilecek anti-mikrobiyal ve anti-oksidan maddelere ihtiyaç yoktur.

Çünkü bu ürünler yoğun bir kıvamda olduğundan içerisinde mikro organizmaların yaşama şansı yoktur. Ayrıca kapalı ortamda tutulduğu sürece oksitlenme ihtimali de bulunmamaktadır. Bu yönden de sıvı glukozamin (glucosamine) gıda takviyelerinin kullanımı uzmanlarca tavsiye edilmektedir.

biomet ürünleri

Sonuç olarak eklemlerdeki kıkırdak doku tamirini desteklemek ve kıkırdak sağlığını korumak için bilim adamları ve doktorlar tarafından tavsiye edilen, monomer birimlerden oluşan sıvı glukozamin formülasyonlarıdır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.