500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Kolajenin Saça Faydaları

20-12-2022 11:01
Kolajenin Saça Faydaları

Kolajenin Saça Faydaları

Vücuttaki eklemleri ve tendonları bir arada tutan, cilde elastikiyet ve güç veren, yaşlandıkça ölü deri hücrelerinin yerini alan kolajen, bir nevi yapıştırıcı görevi gören bir proteindir. Ciltte, saçlarda, tırnaklarda ve dişlerde bulunur. Vücudun en önemli ve bol bulunan proteinlerinden biri olarak kolajen, kemikler, deri, kaslar, tendonlar ve bağların temel yapı taşını oluşturur. Kolajenin saç üzerinde güçlü bir etkisi vardır. Saç dökülmesini önlemek ve sağlıklı saç yenilenmesini sağlamak için kolajen takviyeleri çok önemlidir.

Kolajen Saçınızı Nasıl Etkiler ?

Saç, başta keratin ve kolajen olmak üzere çeşitli proteinlerden oluşur. Saç yapısını oluşturan temel proteinlerden biri olarak kolajen saçın güçlenmesine yardımcı olur. Saçın esnekliğini ve parlaklığını artırır. Saçın genel görünümünü iyileştirir, ısıdan zarar görmüş saçları tedavi etmek ve saç kalınlığını artırmak için kullanılabilir. Kolajen eksikliği saçların uzamasını engeller. Artan kolajen miktarı da saçı daha hızlı bir şekilde yeniden büyümeye teşvik eder. Saç köklerinde biriken kolajen ve protein ile saç üretimi arasında net bir bağlantı bulunur. Vücut yaşlandıkça ve kolajen üretimi azaldıkça, saç köklerinin kendilerini cilde dönüştürme süreci başlar ve bu da saçın daha fazla uzamasını engeller.

Kolajenin Saça Faydaları Nelerdir?

Kolajenin saça faydaları arasında ilk olarak esnekliğini artırması söylenebilir. Kolajen bir amino asittir ve saç folikülü hücreleri, saçın büyümesini, güçlenmesini ve esnekliğini destekleyen keratin proteinini üretmek için amino asitler kullanır. Kolajen saçı ve elastikiyetini güçlendirmeye yardımcı olurken aynı zamanda genel kalitesini de iyileştirir. Kolajen, bağırsakların iç yüzeyini korumak ve iyileştirmek için sağlıklı bir sindirim sistemini desteklediği için maksimum protein emilimine ve böylece daha sağlıklı saçlara yol açar. Nemlendirme etkisiyle de kolajen saça faydası olan bir proteindir. Cilt yapısını nemlendirmek ve yeniden inşa etmek için hyaluronik asit gibi bileşenlerle sinerji içinde çalışır. Saç uzamasını destekleyen kolajen doğal bir antioksidan olduğu için saçın uzamasına ve yenilenmesine de yardımcı olur. Metabolik süreçlerle üretilen serbest radikaller saç köklerine zarar verip dökülmesine neden olur. Kolajen, serbest radikalleri etkisiz hale getirerek saçın normal bir şekilde uzamasını sağlar.

Kolajen Takviyesi Ile Güçlü Ve Uzun Saçlar

Kolajen takviyesi saçların yeniden uzamasına ve saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yaşlanma sürecine rağmen vücutta pozitif kolajen seviyesi korunarak bu duruma karşı koyulabilir. Kolajen takviyeleri sadece vücuttaki kolajen miktarını artırmakla kalmaz, aynı zamanda kalitesini de artırarak aşırı saç dökülmesini engeller. Vücudun saç yapım proteinleri fazlalaşır ve böylece daha uzun ve daha kalın saçlar oluşması sağlanır. Kolajen, saç folikülünün (saça rengini veren pigmentin üretildiği yer) sağlıklı yapısını destekleyerek gri saç görünümünü de azaltmaya yardımcı olur. Kuru ve çabuk kırılan saçların tedavisinde de oldukça etkili olan kolajen takviyeleri, kırık uçları onararak sağlıklı hidrasyon seviyesini korur.

Kaynakça

https://www.livestrong.com/article/476346-benefits-of-taking-collagen-pills/
https://www.livestrong.com/article/205720-collagen-supplement-benefits/
https://schoolofba.com/benefits-collagen-hair-skin/#:~:text=Collagen%20supplements%20have%20been%20shown,result%20in%20longer%2C%20thicker%20hair.&text=Collagen%20may%20help%20reduce%20the,hair%20its%20color%20is%20produced)
https://maneaddicts.com/how-collagen-affects-hair-according-to-experts/

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.