500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Kolajen Maskesi Nasıl Yapılır?

20-12-2022 10:59
Kolajen Maskesi Nasıl Yapılır?

Kolajen Maskesi Nasıl Yapılır ?

İnsan vücudunu içten dışa saran tüm bağ dokularının ana proteini kolajendir. Deriden kemiklere kaslardan sindirim sistemine kadar çok sayıda doku ve organda bulunan bu yaşamsal protein, zamanla azalmaya başlar. Cildin elastik yapısını kaybetmesi, ciltte görülen matlaşma ve derinleşen çizgiler doğal kolajen üretiminin azalmaya başladığının sinyallerini verir.

Bazı beslenme şekilleri, kolajen takviyeleri, krem ya da maskeler aracılığıyla vücudun kolajen üretimi artırılabilir.

Kolajen Maskesi Ne Işe Yarar ?

Kolajen maskesi cildin zamanla kaybettiği canlılığı geri kazandırmak için destekleyici bir yöntemdir.

Günlük beslenme listemizde yer alan besin maddeleri kolajen maskesi için birer kaynaktır. Cildin güçlenmesi, cilt bütünlüğünün ve esnekliğinin artırılmasını sağlar.

Rahatlıkla bulunabilen doğal malzemelerle hazırlayacağınız kolajen maskesi sayesinde cildinizin kolajen ihtiyacını dışarıdan destekleyebilirsiniz.

“Sağlıklı Bir Cilde Giden Yolda Doğal Kolajen Maskesi Nasıl Yapılır ?

Pratik 3 farklı tariften yararlanarak doğal kolajen maskesi yapımı ile cildinizi hızla canlandırabilirsiniz.

Mineral Destekli Kolajen Maskesi

  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı doğal mineralli soda
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı toz kolajen

Cam bir kap içine sırasıyla süt, soda, bal ve toz kolajen eklenir. Homojen bir karışım elde edilene kadar karıştırılır. Yumuşak bir fırça yardımıyla temizlenmiş yüz ve boyun bölgesine sürülür. 10 dakika beklenir, ılık su ile durulanır. Nemlendirici ile desteklenir. Haftada bir kez uygulanabilir.

Sodanın içerdiği doğal mineraller, sütte bulunan doğal enzim ve proteinler, balda bulunan antiseptik özellikler toz kolajen maddesiyle birleşince cildin ihtiyacı olan esnekliği ve parlaklığı kazandırır.

Yumurta Akı Maskesi

  • 1 tane yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Yumurta akı ve limon suyu köpürene kadar çırpılır. Temiz cilde, temiz bir fırça yardımıyla sürülür. 2 dakika bekledikten sonra cilt soğuk suyla durulanır.

Vücudun kolajen üretimini destekleyen besinlerden olan yumurta akı ve kolajen emilimini artıran C vitamini sayesinde canlanmış bir ciltle günü tamamlayabilirsiniz. Hızla etki eden, hazırlaması ve uygulaması kısa süren bu pratik maskeyi haftada 1 ya da 2 kez uygulayabilirsiniz.

Chia ve Keten Tohumlu Kolajen Maskesi

  • 1 yemek kaşığı chia tohumu
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 çay bardağı demlenmiş yeşil çay

Chia tohumu ve keten tohumu demlenmiş yeşil çayın içine eklenerek ocakta kaynatılır. Süzülen malzemenin suyu maske için kullanılacak sudur. Gazlı bez ya da yağlı kağıttan yüzü kaplayacak şekilde kesilen parça suya konur, kapağı kapatılıp buzdolabında bekletilir. Gün sonunda temizlenen cilde maske olarak uygulanır. 10 dakika kalması yeterli olacaktır. Bu uygulama sonrasında A vitamininden elde edilen retinoid içeriğine sahip bir krem kullanmak cildin kolojen üretimini artıracaktır.

* Keten ve chia tohumları doğal kolajen ve Omega-3 kaynakları arasındadır.

Sadece Kolajen Maskesi Yeterli Midir ?

Klinik araştırmalar besin takviyesi olarak alınan kolajenin cildin kaybettiği esnekliği geri kazandırdığını kanıtlıyor. Kolajen maskesi cilt yüzeyinde etkili yöntemlerden olsa da cildin kaybettiği nemi ve elastik yapısını geri kazandırmak için tek başına yeterli olmayacaktır. Beslenmenizin bir parçası olarak tüketeceğiniz farklı kolajen takviyeleri ile içeriden dışarıya doğru daha kalıcı etki sağlayabilirsiniz.

Kaynakça

https://www.quickanddirtytips.com/health-fitness/beauty/11-diy-face-mask-recipes-to-boost-your-skins-collagen
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/about-face
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26362110/

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.