500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Kolajen İçeren Bitkiler

19-12-2022 16:55
Kolajen İçeren Bitkiler

Kolajen İçeren Bitkiler

Cildimiz vücudumuzun en önemli parçalarından biridir ve dış görünüşümüzü büyük ölçüde etkiler. Fakat cilt sadece dış görünüş açısından önemli olan bir yapı değildir. Cilt, vücudun bir parçasıdır ve sağlıklı bir vücut için cildin de mutlaka sağlıklı olması gerekir.

Kolajen İçeren Bitkileri Tüketmenin Önemi

Cilt için verilen tavsiyeleri uzun zamandır televizyonlarda duyuyor ve çeşitli ürünlerin reklamlarını görüyoruz. Bu tanıtımlarda en sık duyduğumuz şey, yağsız ciltlerin yağlı nemlendiriciler kullanması gerektiği; zaten yağlı olan ciltlerinse nemlendirici kullanmaması ya da kullanacaksa da yağsız versiyonları seçmesi gerektiğidir.

kolajen içeren bitkiler

Yağlı ciltlerde temizlenme işleminin yapılmasından sonra nemlendirme ihtiyacı ortaya çıkar. Nemlendirme gerçekleştirilmezse, cilt zamanlar kendisinde bulunan nemi de kaybeder. Fakat cilde krem sürülürken sürülecek kremin özelliklerine dikkat edilmelidir. Vazelin vb. aşırı nemli kremler kullanılmamalıdır.

Eklem yerlerinin daha sağlıklı olması için büyük bir öneme sahip olan kolajen, cilt için de önemli bir faktördür.  İnsan vücudunun kendisinde olan bir protein türü olan kolajen, vücudumuzdaki birçok yapının içinde yer almaktadır. Deri, bağ doku, tendon, eklem gibi birçok farklı yapının içinde kolajen bulunur. Fakat kolajen zaman geçtikçe üretimi azalan bir maddedir. Bu yüzden, vücut için gerekli olan kolajenin kaybolmaması adına, devamlı olarak kolajen içeren bitkiler tüketilmelidir.

Kolajen Ne İşe Yarar?

Protein adlı yapının vücutta yerine getirdiği asıl görev, dokulara gerekli desteği vermek ve dokuların hem güçlü hem de esnek kalmasını sağlamaktır. Kolajen de yapı olarak bir proteindir ve vücudunun bütünlüğünün oluşmasında önemli bir bağ sahibidir. Vücudumuzdaki neredeyse her organizmada kolajen bulunmaktadır.

Kolajenin ana görevi, vücutta bulunan dokulara destek sunmak ve esnek kalmalarına yardımcı olmaktır. Kolajenin bu görevi yerine getirebilmesi için mutlaka kolajen içeren bitkiler tüketilmelidir. Kolajen, vücuttaki zarar görmüş eklemlerin ya da dokuların yenilenmesinde de önemli pay sahibidir.

Kolajen, vücudumuzda kendiliğinden bulunur fakat beslenme alışkanlıklarımızda yıllar içinde meydana gelen değişiklikler, kolajenin yeniden üretimini sekteye uğratmıştır. Kolajen, vücutta zaman geçtikçe azalma eğilimindedir. Fakat tüketilen besinler ile vücudun ihtiyaç duyduğu kolajen tekrar yerine konabilir.

Eskiden, haşlama usulü ile ağır ağır pişen etler yenirdi ve vücudun ihtiyaç duyduğu kolajen sağlanırdı. Fakat günümüzde hayvansal besinler yanlış şekillerde tüketiliyor. Kemikleri yemekten uzaklaştırılıyor, pişirme yöntemi olarak da fast food olarak bilinen ve yüksek ısıda çok kısa sürede pişirmekten ibaret olan yöntem tercih ediliyor. Bu yüzden, azalan kolajen miktarının yeri doldurulmuyor. Bu durumun önüne geçmek için, kolajen içeren bitkiler devamlı olarak tüketilmelidir.

We Collagen

Kolajen İçeren Bitkiler Nelerdir?

Vücutta zaten devamlı olarak azalan kolajen, bir de yetersiz ve yanlış beslenme nedeniyle daha hızlı şekilde azalmaktadır. Bu nedenle hem eklemlerde güçsüzleşme ortaya çıkar hem de cilt daha kolay yıpranır. Kolajen, yıpranmaların ve sarkıklıkların önüne geçen bir yapıdır. Bu yüzden de devamlı olarak kolajen takviyesi yapılmalıdır. Peki nedir bu kolajen içeren bitkiler?

Kolajen içeren bitkiler arasında, soya ilk sırada yer almaktadır. Bunun yanında, ebegümeci, ısırgan otu, üzüm de kolajen açısından zengindir ve bu bitkilerin mutlaka tüketilmesi gerekir. Ayrıca, vücutta kolajenin baskılanmasını engelleyen C vitamini içerek tüm bitkiler de kolajenin korunması için büyük bir öneme sahiptir.

Sebzeler, kolajen açısından zengindir ve tüketilmeler vücuda büyük fayda sağlar. Fakat kolajeni alabileceğimiz tek kaynak bitkiler değildir. Kolajen içeren bitkiler bazı durumlarda yetersiz kalabilmektedir.

Kolajen içeren besinleri tüketmenin yanı sıra kolajen yıkımının önlenmesini ve kolajen sentezinin artırılmasını sağlayan besinlerden ve besin takviyelerinden de yararlanabilirsiniz. 1980’lerde yapılan çalışmalardan beri mucizevi bir çözüm olduğu düşünülen glukozamin; kolajen gibi kemik(kıkırdak/eklem sıvısı üretiminde-işlevlerinin düzenlenmesinde kullanılan maddelerin sentezlenmesine yardımcı olmakta ve yıkımlarını engellemektedir. Piyasadaki en iyi glukozamin için ürünümüzü inceleyin.

Eğer vücudunuzda kolajenin artmasını istiyorsanız öncelikli olarak başvurmanız gereken besinler, sakatat ürünleri olacaktır. Paça ve işkembe çorbası içmekte problem yaşamıyorsanız, kolajen açısından her zaman iyi durumda olacağınız söylenebilir. Kolajen içeren besinler hakkında daha fazla bilgi için tıklayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.