500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

19-12-2022 14:28
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

Kolajen İçeren Besinler Nelerdir?

Vücudumuzda hareketin daha kolay şekilde gerçekleşmesi için gerekli olan bazı yapılar vardır. Kolajen de en önemli yapıtaşlarından biridir.

Kolajen, vücutta yer alan kemikler ve bağ dokusunun en önemli parçası konumunadır. Hareket için oldukça önemli bir yapı taşıdır. Aslında vücudumuz kendi kendine kolajen üretme kapasitesine sahiptir. Fakat zamanla kolajen üretiminde azalma meydana gelmektedir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte kolajen miktarının azalması sık rastlanan bir durumdur.

kolajen içeren besinler

Vücudumuzdaki kolajeni korumak için hayvansal gıdaların tüketimine dikkat edilmelidir. Bilhassa kemikli etler kolajen açısından oldukça zengindir. Ayrıca, insanların bir kısmı tarafından sevilmese de kelle paça, işkembe vb. sakatat ürünleri de kolajen açısından zengindir. Sakatatların tüketilmesi kemiklerin güçlenmesi, kemiklerde ve eklemlerde bir problem meydana geldiğinde daha kolay çözülmesi için önemlidir.

Kolajen İçeren Yemekler

Kolajen içeren yemekler arasında en yaygın olanları et ve tavuk yemekleridir. Balık eti de kolajen üretimine büyük katkı sağlamaktadır. Özellikle kıkırdağı da insanlar tarafından tüketilebilen istavrit benzeri besinler kolajen açısından çok büyük öneme sahiptir.

Sebzelerden de kolajen desteği alınabilir. Kolajen açısından zengin olan besinler arasında, havuç, balkabağı, havuç, domatesi ve pancar sayılabilir. Turuncu renkli sebzeler lütein ve A vitamini açısından fayda sağlarken. Kırmızı renkli sebzeler de likopen ve antosiyanin açısından zengindir ve kolajen üretimine yine destek olur. Ayrıca bu sebzeler, kolajen yakımının yavaşlamasını da sağlar.  Ananas da kolajen koruyucu yönüyle öne çıkmaktadır ve mutlaka tüketilmelidir.

Kolajen İçeren Gıdalar

Dengeli ve sağlıklı şekilde beslenmek ve kilonu takip etmek, birçok alanda olduğu gibi kolajen üretimi konusunda da çok önemli bir yer tutmaktadır.

Kolajen içeren gıdalar arasında yer alan et ve tavuk ürünleri yenirken ağızda daha uzun süre çiğnenmeli, yeme süresi artırılmalıdır. Böylece hem vücuda kolajen takviyesi yapılır hem de daha uzun süre tok kalınır. Kolajeni artıran besinleri tüketmek cildin daha sağlıklı olmasını da sağlayacaktır.  Çünkü protein, cildin yapısını güzelleştiren bir protein türüdür.

Kolajen Nerelerde Bulunur?

Kolajen alınabilecek çeşitli besinler mevcuttur. Omega 3 açısından zengin olan besinleri tüketmek kolajen üretimi konusunda fayda sağlayacaktır.

Omega 3 deyince ilk akla gelen gıda balıktır ve kolajen için de tüketilmelidir. Ayrıca fındık ve keten tohumu da Omega 3 açısından en zengin besinler arasındadır.

Vücudumuzda bulunan bazı serbest radikaller, kolajeni zayıflatmaktadır. Bu serbest radikalleri temizleme konusunda ise en çok C vitamini başarılıdır. Bu yüzden, yeşil biber, portakal vb. C vitamini içeren sebze ve meyveler sık şekilde tüketilmelidir.

Doğal bir amino-monosakkarit tuzu olan kıkırdak güçlendirici ilaç glukozamin de kolajen sentezini artırır ve kolajen yıkımını önler. Dolayısıyla kemik ve eklem sağlığının korunmasına, ilgili sağlık problemlerinin tedavi edilmesine yardımcı olur.

we collagen tablet

Kolajen Hangi Yiyeceklerde Var?

Kolajen olan yiyeceklerin neler olduğu, eklem ve kemik problemli yaşayan birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Meyve sebzelerden kırmızı ve beyaz ete kadar birçok farklı besin grubu, kolajen açısından vücudumuza istenilen faydayı sunmaktadır.

Kolajen hangi yiyeceklerde var sorusunun cevabını arıyorsanız, kısa bir araştırma bile size yeterli cevabı verecektir. Meyvelerden bir örnek vermek gerekirse, ananas kolajen oluşumunu destelemek için doğru bir meyve olacaktır.  C vitamini içerek tüm meyve ve sebzeler, kolajen üretimini baskılayan serbest radikalleri ortadan kaldırdığı için tercih edilmesi gereken besinler arasındadır. Yukarıda söz ettiğimiz glukozamin ve özellikle sıvı glukozamin takviyesi de kolajen sentezini artırır ve kolajen yıkımını önler.

Ayrıca her türlü kırmızı ve beyaz et kolajen açısından vücudumuza büyük katkı sağlayacaktır. Paça çorbası, kemik suyuna yapılmış çorbalar veya yemekler, ilik gibi besinler de kolajen açısından büyük fayda sağlamaktadır. Eğer eklemleriniz zamanla zayıflamaya başladıysa ya da yetersiz beslenme sürecinde eklemlerde problemler görünüyorsa, eklemlerinizi kuvvetlendirmek için, kolajen açısından zengin olan yiyeceklerden oluşan bir diyet hazırlamaya dikkat edin.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.