500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Kol Eklem Ağrısı Nasıl Geçer?

19-12-2022 14:22
Kol Eklem Ağrısı Nasıl Geçer?

Kol Eklem Ağrısı Nasıl Geçer?

Modern dünyada en çok karşılaşılan hastalıklar arasında eklem hastalıkları başı çekmektedir. Özellikle hareketsiz yaşam tarzı ve yanlış beslenme alışkanlıkları, eklemleri kötü şekilde etkilemekte ve daha sağlıksız bir hale sokmaktadır.

Vitamin eksikliği, eklem ağrılarında büyük bir paya sahiptir. Eklem hastalıkları ölümcül hastalıklar olmasa da yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilemektedir. Eklem ağrıları ya da eklemlerdeki diğer problemler ciddileşmeye başladığında, hareket etmeyi çok zorlaştırırlar ve bu durum da hareket kabiliyetinin (zamanla) azalmasına neden olur. Eklemlerin temel görevi, hareket etmeyi daha kolay hale getirmektir. Bu sebeple, eklemde meydana gelecek bir hasar, kişinin günlük hayatında gerçekleştirdiği faaliyetleri bile zorlanarak yapmasına neden olur ve mutlaka tedavi edilmelidir.

kol eklem ağrısı

Kol Eklem Ağrıları

Kol eklem ağrısı nasıl geçer sorusunun ise tek bir cevabı yoktur. Eklem hastalıkları, net bir tedavisi olan hastalıklar değildir. Özellikle geç kalınan durumlarda geriye dönüş son derece zordur. Fakat, belirtiler erken dönemde tespit edilir ve hemen tedaviye başlanırsa gerçekten iyi sonuçlar alınabilir ve tedavi başarılı olur.

Eklem hastalıklarında tedavinin amacı genelde, hastanın yaşam kalitesini iyileştirmek ve eklemdeki sorunların ilerleyişini durdurmaktır. Eklem hastalığını erken teşhis edebilmek için belirtileri bilmek gerekir. Kemik ve eklem hastalıklarının belirtileri genel olarak ağrı ve hissedilen sertliktir. Eğer bir yere oturduğunuzda kuyruk sokumu olarak adlandırılan bölgede bir sertlik hissediyor ve hareket kaybını fark ediyorsanız, hatta sesler de duyuyorsanız, eklem problemi yaşadığınıza dair ciddi şüpheler duyabilirsiniz ve bir doktora gitme zamanı gelmiş demektir.

Eğer problem koldaysa, kolunuzla bir iş yaptığınızda aynı belirtileri fark edebilirsiniz.  Kol eklem ağrısının geçmesi için belli yöntemler kullanılabilir. İlk akla gelen yöntem, uygun şekilde yapılan masajdır.

biomet ürünleri

Eklem Ağrılarının Nedenleri ve Alınabilecek Önlemler

Eklem ağrılarına günümüzde çok sık şekilde rastlanmaktadır. Birçok doktora göre, eklem ağrılarının bu denli artmasında, modern zamanların bizi zorladığı hareketsiz yaşam tarzı ve yine aynı şekilde modern zamanların bir getirisi olan ayak üstü ve yetersiz beslenmenin büyük payı vardır. Dengeli beslenme ve sıvı formda alınan glukozamin takviyesi gibi önlemler, eklem ve kemik ağrılarının ortaya çıkmasını önleyebilir. Ağrılar ortaya çıktıktan sonra kullanılan kıkırdak güçlendirici ilaç glukozamin takviyesi ise bu ağrıların birkaç ay içinde tamamen ortadan kalkmasını sağlayabilir.

Kan dolaşımı, eklemlerin daha iyi çalışması için çok önemlidir. Kan dolaşımının yeterince iyi olmamasının nedenlerinden biri sedatif yaşam tarzıdır. Ayrıca, protein ve kalsiyum açısından zayıf kalmak da eklem hastalıkları nedenleri arasında önemli bir yer tutmaktadır.

Spor, aslında eklemlere oldukça faydalı bir aktivitedir fakat eğer bilinçsiz şekilde yapılırsa, eklemlerde sakatlanmalara ve ağrılara yol açabilmektedir.  Eğer kol eklem ağrısının geçmesi isteniyorsa, vücudun ihtiyaç duyduğu şeyler ona verilmelidir. Kalsiyum ve magnezyum açısından zengin besinler tüketmek doğru bir karar olacaktır. Bu besinler arasından en çok bilinenleri de kırmızı et ürünleri, süt, muz, yumurta, nohut ve mercimektir.  Fakat kendi kendine uygulanan tedaviler bir yere kadar faydalı olacaktır. Bir noktada mutlaka uzman bir doktora görünmek gerekir.

Eklem Ağrılarının Tedavisi

Uzman bir doktor tarafından yapılan muayene sonucunda, eklemlerdeki ağrıların hangi eklem hastalığından dolayı ortaya çıktığı ve hastalığın ne seviyede olduğu ortaya çıkartılacaktır. Hastalığın ve seviyesinin ortaya çıkmasından sonra, tedavi yöntemine karar verilecektir. Erken dönemdeki hastalıklarda, hafif egzersizler ve yaşam planındaki değişiklikler bile istenilen tedaviyi sağlarken, ilerlemiş hastalıklarda kıkırdak içi sıvı enjeksiyonu ya da cerrahi müdahale gerekebilir. Bu yüzden belirtiler artarsa mutlaka bir uzmana görünmelisiniz.

Masaj, vücutta kan dolaşımının daha düzgün şekilde yapılmasını sağlar. Kan dolaşımının doğru şekilde gerçekleşmesi, ağrıların azalmasını sağlamaktadır ve bu bulguyu destekleyen birçok bilimsel çalışma mevcuttur. Eğer masaj yapılırken çeşitli yağlar da kullanılırsa, sinirler daha fazla uyarılır ve ağrılarda azalma da daha belirgin şekilde fark edilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.