500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Koenzim Q10 Nedir?

19-12-2022 16:39
Koenzim Q10 Nedir?

Koenzim Q10 nedir?

koenzim q10

İnsan sağlığı açısından son derece gerekli ve bir o kadar da faydalı olan Koenzim Q10; yapı olarak vitamine oldukça benzeyen bir bileşiktir. Koenzim Q10 insan vücudunda neredeyse her hücre içerisinde doğal yöntemler ile üretilen ve hücrelerin içerisinde depolanıp toplanan bir antioksidan olarak bilinmektedir. Özellikle enerji dönüşümü sağlanması ve solunum için koenzim Q10 son derece gerekli ve önemlidir.

Hücrelerin zaman içerisinde büyümesi, gelişmesi ve sağlıklı kalabilmesi açısından gerekli olan koenzim Q10, karaciğer içerisinde sentezlenen ve farklı besin türlerinden emilebilen bir bileşiktir. Vitamin grubunda yer alan en faydalı bileşiklerden bir tanesi olan koenzim Q10, genel olarak insan vücudunda yer alan hücrelerin büyümesi, gelişmesi, meydana gelebilecek hasarlardan korunması ve de enerji üretimi için kullanıldığından büyük bir öneme sahiptir. İnsanların vücutları ilerleyen yaşlarda bu bileşikleri üretmede zorluk çekmesi ve üretimin azalması, insanların zaman içerisinde  koenzim Q10 takviyesi alması gerektiğini göstermektedir.

Koenzim Q10 aynı zamanda tüm bunlara ek olarak E vitamini gibi antioksidan olarak da görev yapmaktadır. Bağışıklık sisteminin korunmasında son derece önemli bir role sahip olan koenzim Q10; hem cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı olur hem de beyin ya da akciğer hastalıklarına sebep olan oksidatif stresin azalmasına yardım eder. Koenzim Q10 ayrıca birçok kalp rahatsızlığı, kanser, diyabet, yüksek tansiyon, alzheimer gibi ciddi hastalıkların gelişmesini de önlemektedir. Koenzim içeren besinler ya da koenzim Q10 içeren vitaminler sayesinde koenzim Q10 eksikliği rahatlıkla giderilmektedir. Koenzim Q10 tablet, koenzim vitamin, Q10 içeren vitaminler ya da hyaluronik asit koenzim Q10 takviyesinin yanı sıra kırmızı et ve balık ürünlerinde de bol miktarda koenzim Q10 bulunmaktadır.

Koenzim Q10 ne işe yarar?

İnsanların sağlığı açısından büyük bir öneme sahip olan koenzim Q10 içeriği sayesinde birçok farklı hastalık ve rahatsızlığın ortadan kaldırılmasına yardımcı olmaktadır. Birçok kalp rahatsızlığı, kanser, diyabet, yüksek tansiyon, D vitamininde olduğu gibi alzheimer gibi hastalıkların gelişmesine engel olan koenzim Q10 ayrıca yaşlanmayı geciktirme, DNA hasarlarını önleme ve diş eti sorunlarını ortadan kaldırmaya da yardımcı olmaktadır.

Koenzim Q10 hangi besinlerde bulunur?

Koenzim Q10 birçok farklı besinde bol miktarda bulunmaktadır. Süt ve süt ürünleri, kırmızı et, yağlı balık türleri, ıspanak, mantar, lahana, karnabahar, maydanoz, portakal, çilek, avokado, soya fasulyesi, antep fıstığı, ceviz, yer fıstığı, mercimek, fıstık, zeytinyağı, bulgur ve yulaf gibi besinlerde bol miktarda koenzim Q10 bulunmaktadır.

Kaynakça:

  • Synthesis and Physicochemical Characterization of Undecylenic Acid Grafted to Hyaluronan for Encapsulation of Antioxidants and Chemical Crosslinking.
  • A rapid and non-invasive fluorescence method for quantifying coenzyme Q10 in blood and urine in clinical analysis.
  • Coenzyme Q10 nanostructured lipid carriers as an inducer of the skin fibroblast cell and its irritability test in a mice model.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.