500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

19-12-2022 14:19
Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Kireçlenme Belirtileri Nelerdir?

Kireçlenme, ülkemizde sıkça görülen ve özellikle 50 yaş üstü kesimin çok sık şikayetçi olduğu sorunlardan biridir. Boynunda, sırtında ya da vücudunun çeşitli bölgelerinde ağrılar hissetmeye başlayan birçok insan; “kireçlenme belirtileri nelerdir?” gibi aramalar yaparak kendisinde kireçlenme olup olmadığını öğrenmeye çalışmaktadır.

Kireçlenme kıkırdaklarla ilgili bir durumdur. Kıkırdaklar daha zayıf hale geldikçe, hastaların günlük aktivitelerini yapması da daha zor hale gelir. Yürüme kapasitelerinde eskiye oranla düşüş olur. Eskiden yürümeyi çok seven insanlar bile bu sorunun görülmesinden sonra yürümeye karşı çok isteksiz hale gelirler. Çünkü yürümek onlara büyük rahatsızlık vermektedir.

kireçlenme belirtileri nelerdir

Eğer erken teşhis edilir ve tedaviye de erken başlanırsa, kireçlenme kolay şekilde tedavi edilebilmektedir. Cerrahi alanında görülen ilerlemeler ile birlikte de kireçlenme tedavisi daha kolay bir hal almıştır. Lazer ameliyatları yapılarak dizin içinde yer alan kıkırdağa direkt olarak müdahale edilebilmektedir.  Hastanın yaşadığı kıkırdak kaybına göre müdahale yapılmaktadır.

Kireçlenme durumunu en çok, kalça, sırt, boyun, omurlardaki eklemlerde rastlanmaktadır. Kireçlenmenin de birçok iskelet sistemi problemi gibi kesin olarak kalıcı bir tedavisi olmasa da erken teşhis ile büyük ölçüde tedavi edilebilmekte ve kişinin yaşam kalitesi yükselebilmektedir. Hastalık hızlı şekilde gelişmemektedir. Bu durum erken müdahale edildiğinde tedaviyi daha kolay hale getirir ama hastalığın erken teşhisini zor hale getirmektedir. Bu nedenle kireçlenme belirtilerini bilmek ve yaşanan sorunlarda kireçlenme belirtilerinin görülüp görülmediğini kontrol etmek önemlidir.

Kireçlenme Belirtileri

Kireçlenme zamanla kötüleşen bir hastalıktır. En sık görülen belirtileri arasında, ağrı ve hassaslık, kireçlenme görülen bölgede esnekliğin kaybedilmesi, ağrılı bölgeden çıtırtı şeklinde sesler sayılabilir. Ayrıca, merdiven tırmanırken ya da inerken dizlerde çok güçlü ağrılar hissedilmesi de dizlerde kireçlenme olabileceği anlamına gelir.

Eğer dizlerinizde uzun süre devam eden ağrı varsa ve sertlik de hissediyorsanız, daha fazla vakit kaybetmeden doktora gitmeniz faydalı olabilir.   Kireçlenme yaşın artmasıyla daha fazla görülebiliyor olsa da bazı kişilerde genetik sebeplerle de görülebilmektedir.

biomet ürünleri

Kireçlenme Nasıl Anlaşılır?

Kireçlenmenin birçok belirtisi vardır. Kireçlenme problemi ile karşı karşıya kalmamak isteyen kişiler, “kireçlenme nasıl anlaşılır?” sorusunu da sık sık sormaktadır.

Kireçlenme sorunuyla karşı karşıya olduğunuzu anlamak için kontrol edebileceğiniz birçok belirti vardır. İlk olarak hareketlerdeki azalmadan bahsedilebilir. Kireçlenme görülen noktayı yormaktan ve hareket ettirmekten kaçınmak istenir çünkü hareket halinde ciddi bir ağrı ve acı hissedilir.

Kireçlenme olan bölgede ele gelecek şişlikler zaman zaman hissedilebilir ve sesler de duyulabilir. Bu durumlardan birden fazlasını bir arada yaşıyorsanız; kireçlenmeden şüphelenmekte haklısınız ve bir doktora görünmeniz gerekebilir. Doktor, doğru muayeneyi yapacak ve izlenmesi gereken tedavi yöntemine karar verecektir.

Kireçlenme Tedavisi

Tedavinin farklı biçimleri vardır ve yaşanan sorunun şiddetine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bazı hastalara düzgün planlanmış bir egzersiz programı iyi gelebilirken, bazı hastaların cerrahi tedavi görmesi gerekebilir. İhtiyaca doktorunuz karar verecektir.

Kireçlenme en sık şekilde yaşın artmasıyla birlikte görülse de spor yaparken bir noktaya çok fazla yüklenilmesi ya da kaza geçirilmesi gibi nedenlerle de görülmeye başlanabilir.

Mesleklere göre bir değerlendirme yapılırsa, en çok masa başı işlerde çalışan kişilerde görüldüğü söylenebilir.

Eğer kireçlenme sorunu ile karşı karşıya kalındığı daha erken anlaşılırsa, tedaviye de çabuk şekilde başlanır ve kireçlenmenin daha kolay şekilde üstesinden gelinir.  Kireçlenmenin çok hızlı şekilde ilerlemesini engelleme konusunda en önemli nokta, hareketsiz hayat tarzını terk etmek ve ideal kiloyu korumak olmalıdır.  Ağır olmayan egzersizler yapmak kireçlenme sorununa bire birdir.

Ağrılar, çeşitli ilaçlar kullanılarak hafifletilebilir. Yüzme, bisiklet ve yürüyüş doğru şekilde yapıldıklarında kireçlenme sorununun doğal düşmanlarıdır.

Kireçlenmeyi önlemek ve kireçlenme ile karşılaştıktan sonra kullanılabilecek bir diğer mucizevi madde ise glukozamindir. Sahip olduğu özellikler sayesinde kıkırdakların sentezlenmesine, eklemlerin güçlenmesine ve hareket zorluklarının engellenmesine yardımcı olur. Glukozamin kondroitin eklem sıvısının istenilen kıvamı almasını sağladığı için kireçlenme ve eklem sorunları sonrasında ortaya çıkan ağrılarla mücadele edilmesine de yardımcı olmaktadır. Kireçlenmeye iyi gelen yöntemler için tıklayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.