500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Kafur Nedir?

19-12-2022 15:51
Kafur Nedir?

Kafur Nedir?

kafur yaprakları

Kafur, yapraklarını dökmeyen ve boyu 50 metreye kadar çıkabilen bir ağaçtır. Bu ağacın gövdesinden kafur yağı adı verilen bir yağ çıkartılır. Bu yağ renksiz bir yapıya sahiptir. En uzun ömürlü ağaçlardan biridir. 2000 yıl kadar ömrü vardır. Yaprak dökmeyen, her zaman yeşil kalan bir ağaçtır.

Kafur Ne İşe Yarar?

Kafur oldukça faydalı bir bitkidir ve günümüzde değeri her geçen gün biraz daha iyi anlaşılmaktadır. Birçok farklı sorunun çözümü konusunda işe yarar bir bitkidir.  Çok fazla terleme, ateş yükselmesi gibi durumlara karşı iyi bir tedavi sağlar. Özellikle kaynatıldıktan sonra bal ile karıştırılır ve soğuduktan sonra içilirse ateşin düşmesine yardımcı olur. Bu hali ile kalp hastalıklarına yakalanma ihtimalini de azaltır.  Yatıştırıcı etkisi olduğu için eklem sorunlarına karşı da etkilidir. Ağrı hissedilen ekleme kafur ile masaj yapıldığında kısa süre içinde ağrıda bir hafifleme ve vücutta bir rahatlama hissedilecektir.

Güve vb. parazitlere karşı da işe yarar. Giyselin cep kısımlarına ya da gardroplara konulduğunda güvelerin gelmesini engeller.  Eğer sirke içinde eritme yöntemi ile kullanılırsa burun kanamalarına karşı etkili olur.  Ağızdaki yaralara karşı da etklidir.  Bununla birlikte, göğüste özellikle soğuk algınlığı durumlarında yaşanan tıkanıklıklarını çözülmesini de sağlar. Balgam söktürücü bir etkiye sahiptir. Antibakteriyel bir yapıya sahip olduğu için vücudumuzu saran mikroplara karşı kullanılabilir.  Hatta gözde iltihaplanma gibi bir durum varsa kafur kaynatıldıktan sonra göze pansuman yapılabilir. İnsanı uyanık tutan bir etkisi olduğu için, otobüs şoförleri vb. uzun yolda araç kullanan kişiler tarafından kullanılabilir. Kafurun faydaları ve özellikleri kısaca bu şekilde özetlenebilir.

Kafur Neye İyi Gelir

Kafurun iyi geldiği birçok sorun vardır fakat en önemi etkisini eklem ağrıları konusunda gösterir. Eklem ağrıları tüm dünyada çok sayıda insanın muzdarip olduğu ağrılardır. Çok farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Egzersiz sırasında yapılan zorlama veya yaşa bağlı olarak eklemlerin artık zayıflaması ağrı nedenleri arasında olabilir. Kafur, eklem ağrılarının tümüne iyi gelmektedir.  Eklem ağrısının görüldüğü bölgeye içinde kafur ihtiva eden bir krem sürdüğünüzde, kısa süre içinde ağrıda bir hafifleme görülecektir.  Kafur, ağrının görüldüğü yere sürüldükten kısa bir süre sonra derinlere etki edecek ve rahatlatıcı özelliği sayesinde ağrıda bir hafifleme görülecektir. Bu yüzden özellikle eklem ağrısı çeken ve çok fazla ilaç kullanmak istemeyen kişiler, kafurdan yararlanabilir.

biomet ürünleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.