500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Hyaluronik Asit Nedir?

19-12-2022 16:24
Hyaluronik Asit Nedir?

Hyaluronik Asit Nedir?

Hyaluronik asit, Yunanca’da cam demek olan ‘’hyalos’’ kelimesinden adını alan bir asit türüdür ve vücutta doğal olarak bulunur. Vücuttaki eklemlerde ve bağ dokusunda yer alır. Glukozaminoglikan isimli amino asitlere sahip, polisakkarit formunda bir bileşendir ve vücutta birçok fonksiyonu vardır. Hyaluronic acid nedir soruna kısaca bu şekilde cevap verilebilir. Fakat maalesef vücudumuzdaki miktarı zamanla azalır. Dokuların görevlerini sağlıklı şekilde yerine getirmesi için vücuda takviye yapmak gerekir.

hyaluronik asit

Hyaluronik Asit Faydaları

Günümüzde dünyada birçok insanın en çok şikâyet ettiği rahatsızlıklar arasında çeşitli eklem problemleri ve iskelet sistemi rahatsızlıkları yer alır. Bu rahatsızlıkların sebepleri doğuştan olabileceği gibi, yaşla ortaya çıkan ya da spor-egzersiz sırasında sakatlanmaya bağlı ortaya çıkan şikayetler olabilir. Eklem bölgelerindeki ağrılar insanların yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürür. Hareket etmek daha zor hale gelir. Eğer erken dönemlerde müdahale edilirse hyaluronik asit, birçok eklem probleminin tedavisinde ciddi şekilde etkili olmaktadır. Özellikle eklem kireçlenmesi olarak bilinen ve insanlara ciddi acılar yaşatabilen sorunun tedavisinde hyaluronik asit takviyesi çok önemlidir. Bu transfer sayesinde dokular daha kuvvetli hale gelir ve kireçlenmenin ortaya çıkardığı rahatsızlıklar bastırılabilir.   Hyaluronik asit enjeksiyonu yapıldığı takdirde, eklemlerde görülen ağrılarda da azalma gerçekleşecektir.

Hyaluronik Asit Ne İşe Yarar?

Hyaluronik asit vücuda oldukça faydalıdır. Sadece eklem problemlerine karşı değil cilt bakımı için de kullanılır. Hatta cilt bakımı için son yılların en gözde ürünü olduğu söylenebilir.

Hyaluronik asidin vücudumuzdaki işlevlerinden birisi de cildi nemli tutmasıdır. Su tutma özelliğine sahip olduğu için cildimizin nemli kalmasını sağlar.  Bu yüzden, cilt kremlerinde en çok kullanılan bileşen haline gelmiştir.

Cildimiz, zaman içinde yanlış kullanılan ürünler ya da yaşla alakalı nedenlerden dolayı zamanla esnekliğini kaybeder ve kırışıklıklar artar. Hyaluronik asit bu durumların üstesinden gelir. Su tutma özelliği sayesinde cildin yeniden nemlenmesini sağlar. Daha pürüzsüz bir görüntü verir. Kısacası hyaluronik asit hem eklem problemlerine hem de cilt problemlerine oldukça iyi etki etmektedir.

Hyaluronik Asit İçeren İlaçlar

Hyaluronik asidin sağlık için faydalarının ortaya çıkmasından sonra, takviye ürünleri olarak bilinen, insan vücuduna faydalı çeşitli bileşenleri sağlayan ürünlerde de hyaluronik aside çok daha fazla yer verilmeye başlandı. Özellikle bazı ünlülerin de bu ürünleri kullanmasıyla, hyaluronik asit oldukça popüler hale geldi. Hyaluronik asit içeren ürünleri kullanarak, eklemlerinizin işlevlerini daha rahat yerine getirmesini sağlayabilirsiniz. Vücudunuzda miktarı yıllar geçtikçe azalan hyaluronik asidi yerine koyabilirsiniz.  Hyaluronik asit içeren takviye ürünleri kullanmanız eklemlerinizde farklı sebeplerden kaynaklanan ağrı vb. durumların azalmasını sağlayabilirsiniz.

Hyaluronik Asit İçeren Kremler

Hyaluronik asit kremler yoluyla da vücuda alınabilir. İçinde bu asidi barındıran bir krem vücuda sürüldüğünde cilt daha sıkı bir görünüme sahip olur. Hyaluronik asidin sentezlenmesi zaman içinde azaldığı için cilt nemli görüntüsünü kaybeder, kurur ve kırışıklıklar ortaya çıkar. Bu problemlerin üstesinden gelebilmek için hyaluronik asit içeren kremlerden yararlanmak akıllıca olacaktır. Kremler sayesinde cildiniz kaybettiği gerginliği zaman içinde geri kazanacak ve daha sağlıklı görünecektir. Ayrıca, ciltte ortaya çıkan sivilce ve aknelerde de azalma görülecektir

Hyaluronik asit içeren krem isimleri

Özellikle cildiyle ilgili bir takım sağlık sorunları yaşayan birçok insan, hyaluronik asit içeren krem tavsiyesi beklemektedir.  Biomet olarak üretimini yaptığımız S1 Glukozamin Jel, içinde on yedi farklı bileşen barındıran bir masaj kremidir. S1 Glukozamin jel ürününün içinde yer alan on yedi bileşenden birisi de hyaluronik asittir ve böyle bir krem arayanlara çare olacaktır. Krem uygulandığı bölgeye kısa süre içinde etki eder ve zaman içinde cildiniz yeniden sağlıklı bir doku haline gelir.

En iyi Hyaluronik Asit

Hyaluronik asit takviyesi yapılmak istendiğinde hangi ürünün kullanılacağına iyi karar verilmelidir. Bu tip takviyelerin gerçekten sağlıklı olması ve insana zarar vermemesi önemlidir. Biomet ürünleri, ihtiyaç duyulan takviyeyi sağlarken aynı zamanda tamamen bitkisel formüllere dayandığı için vücuda bir yan etki de etmez, zarar vermez.

We Collagen

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.