500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Glukozamin Sülfat (Kondroitin) Nedir?

19-12-2022 14:52
Glukozamin Sülfat (Kondroitin) Nedir?

Glukozamin Sülfat (Kondroitin) Nedir?

Glukozamin sülfat; insan vücudunda yer alan son derece önemli bir bileşendir. İnsan vücudunda bulunan kıkırdak dokularının su tutmasında oldukça önemli bir göreve sahip olan kondroitin, doğal olarak sentezlenen bir bileşendir. Endüstriyel alanda üretim için kondroitin hayvan kıkırdaklarından üretilebilir iken aynı zamanda laboratuvarlarda da üretilebilmektedir. Sağlıklı kıkırdak dokularında bulunan glukozamin sülfat genellikle eklem çevresindeki sıvılarda bol miktarda gözlemlenmektedir.

glukozamin sülfat toz

Glukozamin Kondroitin Nedir? Ne İşe Yarar?

Kimyasal alanda son derece başarılı bir şekilde tanımlanan glukozamin; saf bir bileşiktir. İnsan vücudunda bol miktarda bulunan bu bileşen amino- monosakkarit tuzdur. Amino şeker bileşimi olarak insan vücudunda yer alan glukozamin; eklemlerin ve kıkırdak dokularının sağlıklı olmasını sağlamaktadır. Eklem ağrılarında ve doku zedelenmelerinde yardımcı olarak sık sık tercih edilen bu bileşim; uzun süre kullanıldığında birçok kemik rahatsızlığına da iyi gelmektedir. Glukozamin kondroitin sülfat; tüm insanların vücudunda genel olarak bulunan, kıkırdak dokularının su tutmasını sağlayan bileşendir. Doğal bir şekilde sentezlenen bu bileşim endüstriyel alanda da üretimi yapılan, genellikle hayvan kıkırdaklarından ya da laboratuvarlarda da üretilebilen bir bileşimdir. Sağlıklı bir insan vücudunda bu bileşim çoğu zaman eklem ve kemik çevresinde bulunan sıvılarda bol miktarda yer almaktadır. Bu bileşim insanların vücutlarının dinç olmasına, sağlıklı olmasına, kıkırdak gibi dokuların sağlıklı olmasına ve eklemlerin güçlü olmasına yardımcı olmaktadır.

Kondroitin Sülfat İçeren Bitkiler

Kondroitin sülfat; günümüzde yiyeceklerde ve besinlerde çok az miktarda bulunan bir maddedir. Bu besin maddesi hayvanların sakatat olarak adlandırılan kelle-paça gibi bölümlerinden vücuda alınabilmektedir. Çok fazla miktarda olmasa da sakatat ve kelle- paça gibi yiyeceklerde bir miktar bu besin maddesinden bulunmaktadır. Özellikle eklem sağlığı, kıkırdak yapısı ve kemiklerin güçlü olması için büyük bir öneme sahip olan bu madde bitkilerde çok fazla bulunmamaktadır. Bu sebep yüzünden bu maddeye ihtiyaç duyan kişiler kesinlikle ek takviye gıdalar kullanmalıdır. Kuşburnu ve akgünlük sakızı içerisinde en fazla kondroitin bulunduran bitkiler arasında yer almaktadır. Bu duruma bağlı olarak vücudunda yer alan kemiklerde, bel kısmında, eklemlerde ya da kıkırdak dokularda herhangi bir sıkıntı ya da bu bileşiğin eksikliği hissediliyorsa ilk olarak kuşburnu ya da akgünlük sakızı bitkilerinden bol miktarda tüketmesi ve daha sonra da hiç zaman kaybetmeden alanında uzman ve profesyonel olan bir doktora gözükmek gerekli olacaktır. Akgünlük Ekstraktı için tıklayın.

Kaynakça

https://www.webmd.com/vitamins-and-supplements/glucosamine-sulfate-uses-and-risks

biomet ürünleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.