500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Glukozamin Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?

16-12-2022 12:48
Glukozamin Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?

Glukozamin Ne Kadar Süre Kullanılmalıdır?

Eklem rahatsızlıkları, genellikle uzun bir süreç içerisinde, yaşın ilerlemesi ve vücudun çeşitli deformasyonlara uğramasıyla meydana gelir. Bu nedenle eklem rahatsızlıklarının tedavisinde etkileri gözlemlemek için uzun bir zamana ihtiyaç olduğunu bilmek gerekir. Bu süre uzmanlara göre genellikle ortalama 6 ay kadardır. Osteoartrit araştırmaları sonucunda, kireçlenmenin dejeneratif bir hastalık olduğu, yıllar geçtikçe artan eklem sürtünmesinden dolayı hareket etmeyi daha da zorlaştırdığını ve osteoartrit kıkırdak sorunlarının ağrılı olabildiği gösterilmiştir.

Glukozamin Neye İyi Gelir?

Çalışmalar ve osteoartrit araştırmaları (rastgele seçilen osteoartrit, plasebo kontrollü çalışmalar da dahil olmak üzere), 1500 miligram glukozamin (glucosamine) almanın, dejeneratif eklem hastalıklarından muzdarip milyonlarca insanda; özellikle diz ve kalçalar gibi yaygın olarak etkilenen eklemlerin daha fazla hasar almasını önlediğini göstermektedir. Klinik çalışmalar, glukozaminin 4 ila 8 hafta içinde eklem ağrılarının rahatlamasına yardımcı olduğunu göstermiştir (1).

Glukozamin ile ilgili araştırmaların çoğu, altı aydan bir yıla kadar denemelerle sınırlıdır.  Ancak, Arthritis Care & Research dergisinde yayınlanan 2016 araştırmasında , altı yıla kadar glukozamin alan 1,593 kişi takip edildi ve uzun süreli kullanımda hem güvenli hem de etkili olduğu ispatlandı. Glukozaminin neye iyi geldiğine dair detaylı bilgi sahibi olmak için “Glukozamin Neye İyi Gelir?” makalesini okuyabilirsiniz!

Glukozaminin (glucosamine) klinik olarak geniş alanda kullanımı mevcuttur. Eklemlerdeki kıkırdak yapısının tamirine yardımcı olması ve kayganlaştırıcı özelliği sayesinde spor ve atletizm faaliyetlerinde kullanımı büyük ilgi görmektedir. Glukozaminin demir iyonları ile güçlü şelatlanma etkisi sayesinde antioksidan aktiviteye sahip olduğu da bilinmektedir.

Glukozamin takviyeleri, çeşitli şekillerde bulunabilir. Serbest glukozamin (free glucosamine, D-glucosamine), Glukozamin sülfat, Glukozamin hidroklorür, N-asetilglukozamin veya asetilglukozamin bunlardan bazılarıdır. Serbest glukozamin (free glucosamine) en faydalı ve en iyi oral glukozamin şekli olarak kabul edilir, çünkü diğer glukozamin türevleriyle kıyaslandığında daha kolay ve hızlı emilim sağlandığı ve tamamen metabolize olduğu ispatlanmıştır. Glukozamin hidroklorür ve N-asetilglukozamin ise araştırmalar neticesinde iyi sonuçlar vermemiştir.

biomet ürünleri

Glukozamin Nasıl Kullanılır?

Eklem sağlığını iyileştirmeye ve eklem ağrılarını azaltmaya destek olmak için günde iki ölçek olarak alınan 1500 miligram glukozamin (glucosamine) etkili olabilir. Zerdeçal ve omega-3 yağ asitleri de dahil olmak  üzere diğer iltihap önleyici takviyelerle birlikte de glukozamin kullanımı önerilmektedir. Artrit / osteroartrit semptomlarını hafifletmek için günde 1500 miligram glukozamin alınabilir. Bu miktar 3 yıla kadar güvenle kullanılabilir. Ağrılı bölgelere bir seferde 2 aya kadar uygulayabileceğiniz 30 miligram glukozamin içeren bir ağrı kesici kremde kullanabilirsiniz. Glukozaminin nasıl kullanıldığı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için “Glukozamin Nasıl Kullanılır?” adlı makalemizi okuyabilirsiniz!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.