500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

E Vitamini Nedir?

19-12-2022 16:50
E Vitamini Nedir?

E vitamini nedir?

vitamin-e

Yağ içerisinde çözünme özelliği bulunan bileşikler grubunda yer alan E vitamini, 8 farklı kimyasal şekilde (alfa, beta vb.) bulunmaktadır. İnsan vücudunun günlük sıradan işlevlerini yerine getirebilmesi için en az diğer vitaminler kadar gerekli olan E vitamini; insan vücudunda karaciğerde depolanan en önemli vitaminlerden bir tanesidir.

Son derece güçlü ve etkili bir antioksidan olan vitamin E, insan vücudunu birçok farklı toksit ve radikal etkilere karşı korumaktadır. E vitamini sayesinde korunan hücreler zaman içerisinde çok daha güçlü bir yapıya sahip olmaktadır. E vitamini birçok farklı hastalık ve rahatsızlığın tedavi edilmesinde önemli bir role sahiptir.

E vitamini; yağ içerisinde çözünme özelliğine sahip ve insan vücudunda karaciğerde depolanan son derece faydalı ve bir o kadar da gerekli olan bir vitamindir. Oldukça güçlü bir antioksidan olan E vitamini; insan vücudunu toksit ve radikal etkilere karşı koruma özelliğine sahiptir. Yeterli miktarda E vitamini bulunan hücreler çok daha dayanıklı ve güçlü bir yapıya sahip olmaktadır. Ayrıca tüm bunlara ek olarak E vitamini birçok farklı hastalık ya da rahatsızlığın tedavi edilmesine de yarar sağlamaktadır.

E vitamini hangi besinlerde bulunur?

E vitamini yiyecekler içerisinde çok fazla bulunan vitaminler arasında yer almaktadır. E vitamini içeren besinler arasında; domates, marul, lahana, patates, kereviz, balık türleri, kırmızı et, tahıl türleri, badem, çekirdek, fındık, zeytinyağı, ceviz, brokoli, tere, ıspanak, balkabağı, kivi, muz, mango, avokado ve D vitamini için olduğu gibi yumurta tarzı farklı besin türleri bulunmaktadır.

E vitamini ne işe yarar?

E vitamini sağlık açısından son derece önemli ve gerekli bir vitamin olduğu için E vitamini faydaları da saymakla bitmeyecek kadar fazladır. E vitamini cilde faydaları ve özellikle göz sağlığına olan yararları ile bilinmektedir. E vitamini eksikliği özellikle göz problemlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Yeterli miktarda E vitamini takviyesi ile birçok sağlık sorunu zaman içerisinde ortadan kalkmaktadır. E vitamini kullananlar özellikle cilt sorunlarının ortadan kalktığını söylemektedir.

Genel olarak E vitamini; menopoz dönemi ve adet ağrılarının azalmasına etki sağlar, diyabet hastalığına bağlı olarak meydana gelen rahatsızlıkları geciktirir, göz sağlığına fayda sağlar, iskelet sistemi ağrılarına, kalp ve kasların bakımına yarar sağlar, kol ve bacak kramplarının azalmasına, saç sağlığına, cilt sorunlarına ve cinsel performansın artmasına da yardımcı olmaktadır. E vitamini doğal yollarla besinler sayesinde kolaylıkla vücuda alınabilmektedir.

Kaynakça:

  • Co-Expression of Three Wild-Type 3R-Tau Isoforms Induces Memory Deficit via Oxidation-Related DNA Damage and Cell Death: A Promising Model for Tauopathies.
  • Synthetic α-Tocopherol, Compared with Natural α-Tocopherol, Downregulates Myelin Genes in Cerebella of Adolescent Ttpa-null Mice.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.