500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Bitkisel Glukozamin’in Avantajları Nelerdir?

16-12-2022 11:10
Bitkisel Glukozamin’in Avantajları Nelerdir?

Bitkisel Glukozamin’in Avantajları Nelerdir?

İnsan diyetinde hayvansal ve bitkisel ajanlar bulunmaktadır. Bu diyette protein ve yağ kaynağı olarak genelde hayvansal kaynaklar kullanılırken, karbonhidrat ve vitamin kaynağı olarak ise genellikle bitkisel kaynaklardan faydalanılır. Hayvansal ağırlıklı beslenmede protein ve yağ içeriği fazla olduğu için yağlanma ve kilo alma kaçınılmazdır.

Bu durum kalp-damar tıkanıklıkları, beyin damar tıkanıklıkları, kalp krizi ve beyin felci gibi hastalıklara sebep olabilir. Bitkisel ağırlıklı beslenmede ise genellikle protein eksikliği görülür ve dengeli beslenme sağlanamaz. Bitkisel ağırlıklı beslenme sırasında fazla glukoz alımı ile glukoz moleküllerinin yağa dönüşümü sonucunda yine yağlanma ve bunun sonucunda kalp-damar hastalıkları riski ortaya çıkar. Önemli beslenme öğelerinden biri olan glukozamin (glucosamine) alımı da beslenmede esastır.

Bu takviye gıda hayvansal ve bitkisel kaynaklardan sağlanabilir. Sağlıklı bir insan dengeli beslenme ile hayvansal besinlerden yeterli glukozamin miktarını almış olur ve herhangi bir eksiklik veya hastalık ortaya çıkmaz. Fakat dengesiz beslenen, ağır işlerde çalışan ve ağır sporlar yapan insanlarda besinlerle alınan glukozamin (glucosamine), insanın sağlıklı olarak hayatını devam ettirmesi için yeterli değildir. Eklemlerde kireçlenme, kıkırdak sertleşmesi ve eklemlerin esnekliğini kaybetmesi sonucu bel ve boyun fıtığı, menisküs ve eklem romatizması (osteoartrit) gibi hastalıklar ortaya çıkabilir. Bu rahatsızlıkarın giderebilmesi ve hastalıkların tedavisi için glukozamin desteği alınması gerekir.

Glukozamin (glucosamine) desteklerinin hayvansal ve bitkisel kaynaklı olarak eldesi mümkündür. Hayvansal kaynaklı glukozamin hapları genellikle köpek balığı kıkırdağı veya ıstakoz, istiridye gibi kabuklu deniz hayvanlarından elde edilir. Bu glukozamin türevleri uzun monomerlerden oluşmuş kondroitin sülfat ve hyaluronik asitlerden oluştuğu için sindirimi zordur. Bununla birlikte, bu glukozamin türevlerinde glukozamin içeriğinin yanında yağ molekülleri, sodyum ve potasyum iyonları bulunduğu için çeşitli yan etkilere sahiptir ve kullanımları sağlıklı değildir. Çünkü bu ürünler insan vücudunda yağlanma ve obezite ile birlikte tansiyon problemlerini tetiklemektedir. Glukozamin kaynağı olarak bitkisel kaynaklardan elde edilen ve glukozamin monomerlerinden oluşan gıda takviyelerinin kullanılması uzmanlar tarafından önerilmektedir.

biomet ürünleri

Bu ürünlerin kullanımında sağlıklı olarak yeterli glukozamin (glucosamine) desteği sağlanmakta ve yan etkilerden uzak bir beslenme gerçekleştirilmektedir. Çünkü bitkisel glukozaminlerin içeriğinde yağlanmaya, obeziteye ve tansiyonun yükselmesine sebep olan kimyasallar bulunmamaktadır. Bitkisel glukozaminler, bilim literatüründe yan etkileri sıfır olan beslenme destek ürünleri olarak kabul edilmektedir. Akgünlük ekstraktı için tıklayın.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.