500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Biotin Nedir?

19-12-2022 16:31
Biotin Nedir?

Biotin Nedir?

biotin

Aynı B5 vitamini ve B6 vitamininde olduğu gibi B kompleks vitaminler arasında yer alan biotin; insanların vücuduna aldığı besinlerin enerjiye dönüşmesinde oldukça etkili olan bir vitamin çeşididir. Özellikle cilt sağlığı, saç, tırnak sağlığı, göz sağlığı, karaciğer ve sinir sisteminin sağlığı açısından son derece faydalı olan biotin; tüm bunlara ek olarak kötü kolesterol ve kan şekerinin de düzene girmesinde etkilidir. Anne karnında embriyonik büyüme süreci içerisinde hayati fonksiyonların gerçekleştirilmesi için biotin vitamini çok önemlidir. Vücut içerisinde bulunan biotin miktarının düşmesinin en temel sebepleri; sigara kullanımı, yetersiz ve düzensiz beslenme ya da diyabet hastalığı olarak bilinmektedir. İnsan vücudunda yeterli miktarda biotin bulunmaması saçların dökülmesine, tırnakların güçsüz bir hale gelip kırılmasına, cilt üzerinde döküntüler oluşmasına, kötü kolesterole, kalp rahatsızlıklarına, depresyon, halsizlik, karıncalanma ve yorgunluk gibi sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. İçerisinde en fazla biotin bulunan besinler ise yumurta, karaciğer ve balık ürünleri olarak bilinmektedir. Bu besinlerin tüketilmesine rağmen biotin eksikliği bulunan kişiler biotin içeren ilaçlar ile takviye alabilmektedir. Biotin genellikle sivilce ve egzama tarzı rahatsızlıkların tedavisinde sık sık kullanılmaktadır. Biotin; özellikle diyabet ve saç dökülmesi gibi hastalıkların tedavisine son derece büyük bir oranda yardımcı olmaktadır.

Biotinin faydaları nelerdir?

Biotinin insan sağlığı açısından oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Biotin faydaları; saçların sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur, tırnakların güçlenmesine katkı sağlar, diyabet hastalığının tedavisine yardımcı olur, fetüs gelişime etki sağlar, metabolizma ve beyin fonksiyonlarını güçlendirir. İnsan sağlığı için son derece faydalı olan biotin; ayrıca cilt sorunları için de oldukça faydalıdır. Akne ve benzeri cilt sorunlarını en kısa süre içerisinde en etkili şekilde ortadan kaldırmak için sık sık biotin takviyesi tedavi yöntemine başvurulmaktadır. Cilt problemleri, akne sorunları, saç ve tırnak sorunları için biotin takviyesi son derece etkili bir tedavi yöntemidir.

Biotin eksikliğinin neden olduğu rahatsızlıklar

İnsanlar için oldukça büyük bir öneme sahip olan biotin; vücuda yeteri kadar alınmadığı zaman bazı hastalıkların ya da rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Biotin eksikliği; saçların dökülmesine, tırnakların güçsüzleşmesine, depresyon, halsizlik, kalp rahatsızlıkları ve yüksek kolesterol hastalığına neden olmaktadır. En iyi biotin takviyesi ile biotin kullananlar kısa bir süre içerisinde bu rahatsızlıklardan kurtulmaktadır.

Biotin yan etkileri nelerdir?

Biotin yan etkileri çok fazla bulunmayan bir vitamin çeşididir. Gerektiğinden fazla biotin alındığı zaman kilo alma gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Kaynakça:

  • Growth, Polymorphism, and Spatially Controlled Surface Immobilization of Biotinylated Variants of IAPP21-27 Fibrils.
  • Discovery of the Biosynthetic Machinery for the Stravidins, Biotin Antimetabolites.
  • Apoptotic Effects of Xanthium strumarium via PI3K/AKT/mTOR Pathway in Hepatocellular Carcinoma.

We Collagen

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.