500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Bakır Minerali

19-12-2022 16:30
Bakır Minerali

Bakır Minerali Nedir?

bakır minerali içeren besinler

İnsan vücudunun sağlıklı bir şekilde işlevlerini yerine getirebilmesi açısından son derece büyük bir önem taşıyan bakır; genellikle doku yenilenmesi, iskelet sisteminin güçlenmesi ve kasların gelişmesinde oldukça önemli bir rol oynamaktadır. Bakır minerali sadece iskelet ve kas sistemi için değil; aynı zamanda deri, saç ve tırnak sağlığı açısından da oldukça büyük bir öneme sahiptir. Saçların sağlıklı bir şekilde uzaması ve yine aynı şekilde tırnakların da güçlü olması için bakır mineraline ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca alyuvar oluşumu ve yeterli miktarda enerji üretebilmek için de insan vücudunda yeterli miktarda bakır minerali bulunması gerekmektedir.

İnsan vücudu ve sağlığı için oldukça büyük bir öneme sahip olan bakır; eksikliği durumunda genellikle bakır minerali takviyesi ile tedavi edilmektedir. Bakır takviyesinde vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda bakır minerali almak oldukça büyük önem taşımaktadır.  Çünkü bakır eksikliği kadar bakır fazlalığı da birçok farklı hastalığın ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bakır mineralinin fazla alınması ile depresyon, yorgunluk, zihinsel hastalıklar ve bedensel hastalıklar ortaya çıkabilmektedir. Hem ilerleyen yaşlarda hem de olunan yaşta bu tür rahatsızlıklar ile karşı karşıya kalmamak için bakır eksikliği ya da bakır fazlalığı rahatsızlıklarına hemen müdahale edilmesi gerekir. Bakır takviyesi ve bakır içeren vitaminler bakır eksikliği durumunda en çok tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. İnsanların bakır ihtiyacı içerisinde bulundukları yaşa göre değişim göstermektedir.

Bakır Minerali hangi besinlerde bulunur?

Bakır minerali diğer birçok vitamin ve mineralde de olduğu gibi doğal besin kaynaklarında bol miktarda bulunmaktadır. İnsanların bakır ihtiyacını karşılayan besinler genel olarak; ıspanak, lahana, pırasa, patlıcan, brokoli, fesleğen, sarımsak, pancar, bal kabağı, kakao, zeytin, üzüm, kivi, maydanoz, keten tohumu, frambuaz ve ceviz olarak sayılabilmektedir. Bakır eksikliğinde görülen hastalıklar ve rahatsızlıklardan korunmak için bakır içeren gıdalar tüketmek yeterli olacaktır.

Bakır eksikliğinde görülen hastalıklar nelerdir?

Bakır insan vücudu ve insan sağlığı açısından son derece önemli bir mineraldir. Bakır eksikliğinde insanlar birçok farklı şekilde hastalık ve rahatsızlıklar ile karşı karşıya kalmaktadır. Bakır eksikliğinde en sık görülen hastalıklar; kansızlık, yüksek kolesterol, kan hücresi yetersizliği, selenyum eksikliğinde görülen tiroid hastalıkları, devamlı uyuşukluk hissi, solgun deri, saç dökülmesi, ishal, ödem ve cilt yaraları olarak bilinmektedir. Çinko bakır takviyesi sayesinde bu sorunları yaşayan kişiler kısa bir tedavi süresi sonunda tüm bu rahatsızlıklardan ve hastalıklardan kurtularak çok daha sağlıklı bir hale gelmeyi başarmaktadır.

Kaynakça:

  • Dynamics of plasma micronutrient concentrations and their correlation with serum proteins and thyroid hormones in patients with paracoccidioidomycosis.
  • Serum zinc, copper, zinc-to-copper ratio, and other essential elements and minerals in children with attention deficit/hyperactivity disorder (ADHD).
  • A Hypothesis and Evidence That Mercury May be an Etiological Factor in Alzheimer's Disease.

We Collagen

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.