500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

B6 Vitamini Nedir?

19-12-2022 16:46
B6 Vitamini Nedir?

B6 vitamini nedir?

vitamin-b6

Halk arasında B6 vitamini olarak bilinen piridoksin; birbirinden farklı birçok sebze, meyve, tahıl ve et gibi besinlerde bulunan bir vitamin türüdür. Vitamin B6; özellikle kolesterol yüksekliği, anemi hastalığı ve kalp hastalıklarının tedavisinde önemli bir rol oynamaktadır. B6 vitamini genelde vücudun enerji oluşumunu, yorgunluk, bitkinlik ve halsizliğin azalmasını, kırmızı kan hücrelerinin oluşmasını ve D vitamininde olduğu gibi bağışıklık sisteminin korunmasında son derece etkilidir. B6 vitamini kırmızı et, balık ürünleri, yumurta, muz ve kayısı gibi gibi besinlerde bol miktarda bulunmaktadır.

B6 vitamini insan vücudu için oldukça gerekli ve bir o kadar da önemli bir vitamin çeşididir. B6 vitamini diğer adı piridoksindir. B6 vitamini; birçok sebze, tahıl, et ve balık gibi besinde bol miktarda bulunmaktadır. Kalp rahatsızlıkları, anemi ve yüksek kolesterol gibi hastalıkların riskinin azalmasında önemli bir etken olan B6 vitamini; vücuda enerji üretilmesini sağlayan, yorgunluk, halsizlik ve bitkinlik gibi durumların en aza indirilmesini sağlayan bir vitamin çeşididir. Bağışıklık sisteminin korunması açısından da B6 vitamini son derece büyük bir önem taşımaktadır. B6 vitamini eksikliği; yorgunluk, halsizlik, bitkinlik, enerji düşüklüğü, cilt üzerinde döküntüler, kuruyan ve çatlayan dudaklar, bağışıklık sistemi güçsüzlüğü, ellerde ve ayaklarda uyuşukluk hissi ve unutkanlık gibi sorunlara yol açmaktadır.  B6 vitamin takviyesi ya da b6 vitamini hapı çoğu zaman bu rahatsızlıkların giderilmesi için yeterli olmaktadır. B6 vitamini kullanımı sonucunda bu rahatsızlıklar kısa bir süre içerisinde ortadan kalkmaktadır.

B6 vitamini ne işe yarar?

B6 vitamini faydaları; enerji oluşumu için metabolizmaya katkı sağlar. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunda önemli fayda sağlar. Bağışıklık sisteminin sıradan faaliyetlerinin yerine getirilmesinde son derece önemli bir role sahiptir. Ayrıca B6 vitamini; yorgunluk, bitkinlik, halsizlik ve enerji düşüklüğü gibi durumların da ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

B6 vitamini hangi besinlerde bulunur?

B6 vitamini besinler içerisinde en çok bulunan vitamin çeşitlerinden bir tanesidir. B6 vitamini genel olarak en çok protein içeren besinlerde bulunmaktadır. Buna ek olarak bazı sebzelerde ve meyvelerde de yüksek miktarda B6 vitamini bulunmaktadır. Özellikle çocuklar için B6 vitamini doğal besinlerden alınmalıdır. B6 vitamini içeren besinler; kırmızı et ve balık ürünleri, tavuk eti, yumurta, patates, muz, nohut, bezelye, havuç, ayçiçek yağı, avokado, süt ve ıspanak olarak sıralanabilir. Özellikle yumurta, süt ve et gibi ürünlerde çok yüksek miktarda B6 vitamini bulunmaktadır.

Kaynakça:

  • Pyridoxal-5'-Phosphate Promotes Immunomodulatory Function of Adipose-Derived Mesenchymal Stem Cells through Indoleamine 2,3-Dioxygenase-1 and TLR4/NF-κB Pathway.
  • Novel variants in a patient with late-onset hyperprolinemia type II: diagnostic key for status epilepticus and lactic acidosis.
  • The relationship between plasma albumin, alkaline phosphatase and pyridoxal phosphate concentrations in plasma and red cells: Implications for assessing vitamin B6 status.

We Collagen

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.