500₺ ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo Fırsatı

Arnica Nedir? Ne İçin Kullanılır?

19-12-2022 14:38
Arnica Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Arnica Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Bilimsel adı arnica montana olan bitki; dağlarda yetişen oldukça faydalı bir bitkidir. Avrupa’da, Orta Asya ve Sibirya bölgelerinde güneşli çayırlarda ve dağlık alanlarda çok yoğun olarak yetişmektedir. Halk arasında leopar kanadı ya da dağ tütünü olarak da adlandırılmakta olan bu bitki; ayçiçeği ailesinin önemli bir üyesidir. Oldukça büyük ve sapsarı bir çiçeğe sahip olan bitki; çok eski dönemlerden itibaren insan vücudunda meydana gelen ağrıların, kas ve eklem rahatsızlıklarında, iltihaplarda, zedelenme, ezilme, burkulma ya da kırıklarda iyileşmeye yardımcı olarak kullanılması ile bilinmektedir. Özellikle sırt ve bacak bölgelerinde meydana gelen kas ya da eklem ağrılarının hafiflemesine yardımcı olması ile tanınan bu bitki; ayrıca şişlikler ve kırılma gibi ani yaralanmalarda da destek olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

arnica bitkisi

Doğal bir yöntem olarak kullanılan arnica bitkisi çok eski zamanlardan itibaren yerel halk tarafından tedaviye yardımcı olarak sık sık kullanılmıştır. Doğal tedavi yöntemleri arasında insanlar tarafından çok fazla ilgi gören ve en kısa süre içerisinde etki eden bu bitki; şişliklerin, burkulmaların, ezilmelerin ve benzeri yaralanmaların iyileşmesinde en iyi desteklerinden biridir. Günümüz dünyasında bu bitkiden elde edilen birçok farklı ürün bulunmaktadır. Arnica bitkisi kullanılarak birçok farklı merhem, krem, yağ, jel ve bitkisel ilaçlar üretilmektedir. Bu bitkisel ürünlerin insan sağlığına zararı olmadığı gibi birçok farklı konuda yararı bulunmaktadır. Özellikle son dönemlerde ülkemiz genelinde de çok fazla ilgi görmeye başlayan bitkisel ürünler arasında yer alan ve arnica bitkisi ham madde olarak kullanılan ağrı kesmeye yardımcı ve rahatlatıcı kremler, merhemler ve diğer bitkisel ilaçlar çok kısa bir süre içerisinde son derece güçlü bir şekilde etki etmesi sebebi ile insanlar tarafından yoğun olarak tercih edilmektedir.

Arnica Bitkisi İçeren Kremler

Günümüz dünyasında halk arasında leopar kanadı ya da dağ tütünü isimleri ile de bilinmekte olan arnika bitkisi; dağların eteklerinde yetişen son derece yararlı bir bitki çeşididir. Genel olarak Avrupa, Orta Asya ve Sibirya bölgelerinin bol güneş alan geniş çayırlarında ve dağlık kesimlerinde çok fazla miktarda yetişen arnika; insan sağlığı açısından birçok farklı faydaya sahip olan bir bitki çeşididir. Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşayan insanlar tarafından yoğun olarak ilgi görmeye başlayan bu bitki; iskelet sistemi ve kas sistemi başta olmak üzere birçok yaralanma, ezilme, burkulma, yanma, kırık, çıkık, doku zedelenmesi ve şişlik gibi ani ya da zaman içerisinde meydana gelen rahatsızlıkların doğal bir süreç içerisinde iyileşmesi için güçlü bir yardımcı olarak kullanılmaktadır.

Uzun yıllar boyunca dünyanın dört bir yanından yoğun olarak ilgi gören bu bitki son zamanlarda ülkemizde de çok fazla ilgi görmeye başladığı için üretimi de hemen hemen aynı oranda artış göstermektedir. Tıbbi olarak üretilen ilaçları kullanmak istemeyen kişiler tarafından çok fazla ilgi gören bu bitki; krem, jel, yağ, merhem ve bitkisel ilaçlar olarak birçok farklı formda insanların hizmetine sunulmaktadır. Arnica bitkisi son derece güvenilir ve bir o kadar da sağlıklı bir yardımcı üründür ve dünya genelinde uzun yıllardır eklem ve kas sağlığını desteklemek amacıyla yardımcı olarak kullanılmaktadır. Bu bitkiden üretilen ve tamamen doğal olan kremlere ulaşmak isteyen herkes biometilac.com internet sitemize giriş yaparak ya da firmamız ile iletişime geçerek bu ürünlere sahip olabilmektedir.

biomet ürünleri

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.